top of page

Basisschool De Dukdalf adopteert het Vliegersmonument

22 april 2024

Basisschool De Dukdalf adopteert het Vliegersmonument

Jaarlijks wordt het Vliegersmonument geadopteerd door groep 7 van één van de basisscholen in de gemeente Dronten. Deze leerlingen nemen voor een jaar de zorg van het monument op zich. Vorig jaar waren de leerlingen afkomstig van De Tamarisk uit Biddinghuizen. Zij geven nu de verantwoording door aan groep 7 van De Dukdalf uit Dronten.


Vandaag kwamen de leerlingen naar het Huis van de Gemeente Dronten om in gesprek te gaan met burgermeester Jean Paul Gebben. Zij woonden een gastles bij van Tjerk Zwanenburg die hen vertelde over het bergen van vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook vertelde Gert Talens het verhaal van Kitchen en Williamson, de inzittende van De Havilland Mosquito die neerstortte op 27 november 1944.


Tot slot maakte de leerlingen het Vliegersmonument schoon, zodat het er netjes bij staat voor de herdenkingsceremonie op 4 mei. Ook tijdens de ceremonie zullen zij vertegenwoordigt zijn en een krans vanuit hun school plaatsen bij het monument.


Wij zijn als Stichting 4 Mei Herdenking Dronten erg dankbaar voor de betrokkenheid van alle leerlingen, docenten en ouders. Op verzoek is het voor iedere school mogelijk om een gastles aan te vragen van onze vrijwilligers of via de Veteranen Stichting Dronten.

bottom of page