top of page

Zwemwedstrijd Airgunnerstrofee

24 april 2024

Zwemwedstrijd Airgunnerstrofee

Vandaag organiseerde de zwemvereniging ‘De ZuiderZeeZwemmers’ de jaarlijkse zwemwedstrijd voor de Airgunnerstrofee. Alle leerlingen van groep 8 uit de regio mochten hieraan meedoen. De wedstrijd vond plaats in het Aat de Jonge Zwembad in Dronten en begon om 13:30 uur. Alle official taken voor de wedstrijd werden vervuld door enthousiaste jeugdzwemmers en vrijwilligers van de Drontense zwemvereniging. Natuurlijk was ook het bestuur van de Stichting 4 Mei Herdenking Dronten aanwezig.


Op het programma stonden individuele wedstrijden en een estafette in schoolteamverband. (plaats voor omschrijven winnaars individueel)

Basisschool De Flevosprong is dit jaar de winnaar van de estafetterace. Zowel bij de 25 meter schoolslag als bij de 25 meter vrije slag was de uitslag als volgt: 1. Ylène Zondervan, 2. Ruben de Waardt, 3. Yarnick Jungeling.


De winnende school wordt met naam gegraveerd in de trofee van de Airgunners. Deze zal naderhand te zien zijn in de Airgunnersroom. In 1981 werd de zwemwedstrijd voor de eerste keer gezwommen. Een groep Airgunners die jaarlijks Dronten bezochten, kwamen op het idee om een schild beschikbaar te stellen voor een sportevenement voor leerlingen van de basisschool. Hieruit is de jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd ontstaan. Indien mogelijk waren er ook Airgunners bij de wedstrijd aanwezig om de prijs uit te reiken. In 1993 waagde vijf van hen zelf de sprong en zwommen onder luid applaus de 25 meter vrije slag.

bottom of page