top of page

Vrijheidssoep bij het Vliegersmonument

5 mei 2024

Vrijheidssoep bij het Vliegersmonument

De eerste editie van het schenken van de Vrijheidssoep bij het Vliegersmonument op het Meerpaalplein was een succes. Vele geïnteresseerden kwamen de prachtige gelegde bloemenkransen bij het monument bekijken. Aansluitend konden zij op eigen gelegenheid tussen 13:00 en 16:00 uur gratis deelnemen aan de Vrijheidsmaaltijd.


Samen aten we de heerlijke Vrijheidssoep naar recept van Youtube-chef Nick Toet. Inspiratie voor zijn versie van de tomatensoep kwam door het recept van zijn oma. De soep werd geschonken in de officiële Vrijheidsmaaltijdbekers, welke de gasten mee naar huis mochten nemen. Pannenkoekenhuis Holland was zo lief om de stichting toe te laten in hun keuken om de soep warm te maken.


Verschillende Drontenaren zaten bij elkaar aan tafel voor een fijn gesprek, waarbij onder andere leeftijd, afkomst of levensvisie geen verschil maakte. Ook burgemeester Jean Paul Gebben heeft de vrijheidsmaaltijd met enthousiasme bezocht. Onder de stralende zon hebben we zo samen de Vrijheid kunnen en mogen vieren.

bottom of page