top of page

Uitnodiging voor de gastgezinnen van de Airgunners

21 februari 2024

Uitnodiging voor de gastgezinnen van de Airgunners

Elk jaar op 4 mei vindt er in Dronten bij het vliegersmonument een indrukwekkende 4 mei herdenking plaats. Dit jaar is dat voor de 60e keer. Indrukwekkend en bijzonder, mede door de aanwezigheid van Airgunners, die jarenlang vaste eregasten waren bij de herdenking. Ze kwamen met hun partners naar Dronten en veel Drontenaren stelden als gastgezin hun woning gastvrij open. Bijzondere vriendschaps-banden werden gesmeed en herinneringen gemaakt. Met het overlijden van de laatste Airgunner in 2022 is er een einde gekomen aan de komst van de Airgunners naar de 4 mei herdenking in Dronten.


Om het einde van deze bijzondere periode te markeren en als dank voor de jarenlange gastvrijheid biedt het gemeentebestuur, in samenwerking met de Stichting 4 Mei Herdenking Dronten, de gastgezinnen een muzikale avond aan. De avond, die zal worden ingevuld met een concert door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, vindt plaats op donderdag 23 mei 2024 in De Meerpaal (ontvangst 18.45 uur, start concert 20.00 uur).


Bent u gastgezin geweest voor de Airgunners en neemt u deze uitnodiging aan, dan kunt u zich tot uiterlijk 5 april aanmelden. Aanmelden kan op de volgende manieren:

  • Via het aanmeldformulier. Klik hier om naar het formulier te gaan. 

  • Door een mail te sturen naar project@4meiherdenkingdronten.nl

  • Door te bellen met Dianne Bleeker (projectmedewerker Stichting 4 Mei Herdenking Dronten): 06-23400810


Voor vragen kunt u zich richten tot  Dianne Bleeker via het hierboven genoemde mailadres of telefoonnummer. 

bottom of page