top of page
DSC_9263.JPG

Herdenking 4 mei

De 4 mei herdenking in Dronten vindt plaats op het Meerpaalplein en is voor iedereen vrij toegankelijk. Vanaf 19.30 uur is er muziek en zang. Een paar minuten voor 20.00 uur is er een toespraak van Burgemeester Gebben. Na de Last Post, de 2 minuten stilte en de volksliederen, worden er kransen bij het monument gelegd. Een leerling van het Ichthus College sluit af met het voordragen van een gedicht. 

Stichting 4 mei herdenking Dronten-47.jpg

Programma voor genodigden

Bij de herdenking op 4 mei is een groot aantal genodigden aanwezig. Centraal stonden altijd de Airgunners. Wanneer de Airgunners er niet meer zouden zijn, zou hun plek ingevuld worden actief dienende militairen en veteranen en postveteranen uit de gemeente Dronten. Daarnaast ook vertegenwoordigers van defensie,  ambassades, maatschappelijke organisaties en scholen. Genodigden worden door de burgemeester van Dronten ontvangen in De Meerpaal. Hier volgt een toespraak en een broodmaaltijd, om vervolgens het programma zoals hieronder staat, verder te volgen. 

Herdenkings bijeenkomst
in De Meerpaal

Om 18.00 uur start in de grote zaal van De Meerpaal de herdenkingsbijeenkomst. Naast genodigden is deze bijeenkomst ook voor iedereen vrij toegankelijk.  Aan de hand van het jaarthema van het landelijke comité 4 en 5 mei ‘Vrijheid vertelt’, wordt op een afwisselende manier, waardig invulling gegeven aan dit thema. Er is een toespraak van Commissaris van de Koning Arjen Gerritsen. Daarnaast is er muziek van Renzo en Romar Boswijk en dans vanuit het Danslab van De Meerpaal. Er zijn bijdragen vanuit de scholen en de Stichting Veteranen Gemeente Dronten. Tineke Stuifzand neemt aanwezigen mee in het programma.

Stichting 4 mei herdenking Dronten-72.jpg
Stichting 4 mei herdenking Dronten-201 kopie.jpg

Herdenking op
het Meerpaalplein

Vanaf 19.30 uur is er muziek en zang op het Meerpaalplein. Een paar minuten voor 20.00  uur houdt Burgemeester Gebben een toespraak. Na de Last Post, de 2 minuten stilte en de volksliederen, worden er kransen bij het monument gelegd. Een leerling van het Ichthus College sluit af met het voordragen van een gedicht. Op het plein wordt medewerking verleend door o.a. de Flevo-Scouts, het Flevo’s Mannenkoor, Maris Sonores en De Eendracht. Omroep Flevoland zendt de herdenking uit.

Er is een flypast van een Harvard (oud trainingsvliegtuig van de Luchtmacht) en de Edambusters.

Informeel samenzijn in
De Meerpaal

Na de herdenking op het Meerpaalplein gaan genodigden naar De Meerpaal voor een informeel samenzijn. 

Stichting 4 mei herdenking Dronten-40.jpg
DSC_7413.JPG

Terugblik Herdenking         4 mei 2023

Klik hier voor een foto-impressie. 

Klik hier voor de uitzending op Omroep Flevoland. 

bottom of page