top of page
DSC_9263.JPG

Herdenking 4 mei

De 4 mei herdenking in Dronten vindt plaats op het Meerpaalplein en is voor iedereen vrij toegankelijk. Vanaf 19.30 uur is er muziek en zang. Een paar minuten voor 20.00 leest stadsdichter Marjolein Westendorp een gedicht voor. Na de Last Post, de 2 minuten stilte en de volksliederen, worden er kransen bij het monument gelegd. Burgemeester Gebben sluit af met een toespraak. 

Stichting 4 mei herdenking Dronten-47.jpg

Programma voor genodigden

Bij de herdenking op 4 mei is een groot aantal genodigden aanwezig. Centraal stonden altijd de Airgunners. Wanneer de Airgunners er niet meer zouden zijn, zou hun plek ingevuld worden door de 11 Luchtmobiele Brigade. Militairen van deze eenheid zijn op 4 mei aanwezig. Daarnaast zijn ook actief dienende militairen en veteranen uit de gemeente Dronten, als ook vertegenwoordigers van defensie,  ambassades, maatschappelijke organisaties en scholen. Genodigden worden door de burgemeester van Dronten ontvangen in De Meerpaal. Hier volgt een toespraak en een broodmaaltijd, om vervolgens het programma zoals hieronder staat, verder te volgen. 

Herdenkings bijeenkomst
in De Meerpaal

Om 18.00 uur start in de grote zaal van De Meerpaal de herdenkingsbijeenkomst. Naast genodigden is deze bijeenkomst ook voor iedereen die dit wil toegankelijk. Aan de hand van het jaarthema van het landelijke comité 4 en 5 mei wordt op een afwisselde manier waardig invulling gegeven aan dit thema.

Stichting 4 mei herdenking Dronten-72.jpg
Stichting 4 mei herdenking Dronten-201 kopie.jpg

Herdenking op
het Meerpaalplein

Vanaf 19.30 uur is er muziek en zang op het Meerpaalplein. en paar minuten voor 20.00 leest stadsdichter Marjolein Westendorp een gedicht voor. Na de Last Post, de 2 minuten stilte en de volksliederen, worden er kransen bij het monument gelegd. Burgemeester Gebben sluit af met een toespraak. Op het plein wordt medewerking verleend door o.a. de Flevo-Scouts, het Flevo’s Mannenkoor, Maris Sonores en De Eendracht. Omroep Flevoland zendt de herdenking uit.

Informeel samenzijn in
De Meerpaal

Na de herdenking op het Meerpaalplein gaan genodigden naar De Meerpaal voor een informeel samenzijn. Hierbij zijn ook belangstellenden van harte uitgenodigd. 

Stichting 4 mei herdenking Dronten-40.jpg
DSC_7413.JPG

Terugblik Herdenking         4 mei 2023

Klik hier voor een foto-impressie. 

Klik hier voor de uitzending op Omroep Flevoland. 

bottom of page