top of page

Terugblik herdenking 4 mei 2023

5 mei 2023

Terugblik herdenking 4 mei 2023

Op mei 4 mei 2023 vond de 59ste dodenherdenking plaats in Dronten. Het grote aantal mensen op het plein, de genodigden, de kransleggers, de muziek en zang, het gedicht en de toespraak waren indrukwekkend. 


Voorafgaand  aan de herdenking op het Meerpaalplein, vond in de grote zaal van De Meerpaal een herdenkingsbijeenkomst plaats.  Een bijeenkomst die voor iedereen toegankelijk is. Aan de hand van het jaarthema van het landelijke comité 4 en 5 mei ‘Leven met oorlog’ werd op een afwisselde manier, waardig invulling gegeven aan dit thema. Naast muziek van Charis Music uit Dronten, verzorgden o.a. de adoptieschool ‘De Tamarisk’, leerlingen van het Almere College en het Stewart’s Melville College een bijdrage en voert het Danslab van De Meerpaal een dans uit. Adriëtte Felix-Topper (haar familie was vele jaren gastgezin) vertelde over haar ervaringen met de vele bezoeken van de Airgunners en de contacten die er nu nog zijn. Veteraan Paul van Tintelen deelde ervaringen. Hans Maris nam aanwezigen mee in het programma.


Aansluitend vond de ceremonie op het Meerpaalplein plaats. Er was muziek van Harmonie De Eendracht en Maris Sonores en zang van het Flevo's Mannenkoor. De Flevo Scouts droegen het Vaandel van de Airgunners en de kransen. Er waren flypasts van Tom van der Meulen in een Mustang en de Edambuster vlogen de formatie 'lost men'. Een gedicht van stadsdichter Marjolein Westendorp en een toespraak van burgemeester Gebben. Het was een waardige herdenking die door veel mensen werd bijgewoond. 


'Opdat we niet vergeten' en 'Vrijheid geef je door'


Klik hier voor een fotoimpressie. 

Klik hier voor de uitzending op Omroep Flevoland. 

bottom of page