top of page
4 Mei Herdenking Dronten.jpg

Herdenken in Dronten

- GROOTS HERDENKEN OP EEN PLEK DIE ER TOEN NIET WAS -

vliegersmonument.jpg

Stichting 4 Mei Herdenking Dronten

Stichting 4 Mei Herdenking Dronten heeft als doel het organiseren van activiteiten rondom de jaarlijkse dodenherdenking in Dronten. Door de jarenlange aanwezigheid van voormalig Airgunners uit Groot-Brittanië is de herdenking bijzonder.

 

Centraal staat het monument met daarin de propeller van de Lancaster ED 357 op het Meerpaalplein. Het monument is ter nagedachtenis aan alle omgekomen geallieerde vliegtuigbemanningen.

 

Deze website informeert u over de activiteiten van de Stichting 4 Mei Herdenking Dronten en de geschiedenis van herdenken in Dronten.

Programma rond 4 mei

Nieuws

Uitnodiging voor de gastgezinnen van de Airgunners

21 februari 2024

Elk jaar op 4 mei vindt er in Dronten bij het Vliegersmonument een indrukwekkende 4 mei herdenking plaats. In 2024 is dat voor de 60e keer. Indrukwekkend en bijzonder, mede door de aanwezigheid van Airgunners, die jarenlang vaste eregasten waren bij de herdenking. Om het einde van deze bijzondere periode te markeren en als dank voor de jarenlange gastvrijheid biedt het gemeentebestuur de gastgezinnen een muzikale avond aan op donderdag 23 mei in De Meerpaal.

DSC_7382.JPG
bottom of page