Welkom bij de Stichting 4 Mei Herdenking Dronten

De Stichting 4 Mei Herdenking Dronten heeft als doel het organiseren van de jaarlijkse dodenherdenking in Dronten. De dodenherdenking in Dronten is bijzonder. Voormalig Airgunners uit Groot-Brittanië komen over om de herdenking bij te wonen.

Naast Airgunners zijn ook vertegenwoordigers van buitenlandse ambassades en vertegenwoordigers van de Nederlandse krijgsmacht aanwezig.

Nederlands

4 mei 2020 - Tom Rogers overleden

Op 4 mei kregen we 's avonds het bericht dat eerder die dag Airgunner Tom Rogers na een kort ziekbed, is overleden. Vele jaren is hij in Dronten geweest. Ook dit jaar wilde hij er zo graag bij zijn. Het mocht niet zo zijn. In gedachten zijn we bij zijn naasten, maar ook bij het gastgezin waar Tom vele jaren verbleef en voor allen voor wij hij dierbaar is. 

Nederlands

Herdenking 2020

De herdenking op 4 mei in Dronten was dit jaar anders dan gedacht. Een sobere plechtigheid op het Meerpaalplein uitgezonden door Omroep Flevoland.
Onze gedachten gingen ook uit naar iedereen die al zoveel jaren de gewoonte hadden om op 4 mei de herdenking bij te wonen. In het bijzonder denken we aan de Airgunners. Drie Airgunners hadden het voornemen om te komen. Op afstand waren ze erbij en keken ze mee.
Maar we dachten ook aan de gastgezinnen. Hun huis zal leeg zijn en vooral leeg voelen dit jaar.
En ook de vanzelfsprekendheid van de aanwezigheid van zoveel anderen die er nu niet bij konden zijn: Flevo-Scouts, Flevo's Mannenkoor, De Eendracht, Maris Sonoris, de adoptieschool, veteranen, actief dienende militairen en zo veel anderen die achter de schermen jaar in jaar uit klaar stonden om een waardevolle herdenking te realiseren.

We wensen een ieder veel sterkte in deze tijd. 

Nederlands