Welkom bij de Stichting 4 Mei Herdenking Dronten

De Stichting 4 Mei Herdenking Dronten heeft als doel het organiseren van de jaarlijkse dodenherdenking in Dronten. De dodenherdenking in Dronten is bijzonder. Voormalig Airgunners uit Groot-Brittanië komen over om de herdenking bij te wonen.

Naast Airgunners zijn ook vertegenwoordigers van buitenlandse ambassades en vertegenwoordigers van de Nederlandse krijgsmacht aanwezig.

Nederlands

Herdenking 4 mei 2021: Wil je het terugkijken?

Net als in 2020 was er dit jaar een aangepaste herdenking in verband met Corona. Wil je een beeld krijgen van de verschillende activiteiten? Kijk dan verder bij de linkjes die hieronder staan. 

Online Herdenkingsbijeenkomst:
https://youtu.be/0cxhbXcRhzE 

Uitzending van Omroep Flevoland:
https://www.omroepflevoland.nl/gemist/video/210504-dod 

Foto's:
https://www.4meiherdenkingdronten.nl/content/herdenking-2021 

De Stichting 4 mei Herdenking Dronten dankt een ieder die, op welke manier dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan deze activiteiten. We zien uit naar een herdenking met publiek in 2022. 

Nederlands

Crashpalenroute militaire vliegtuigen is geactualiseerd

Stichting 4 Mei Herdenking Dronten heeft de ‘crashpalenroute’ geactualiseerd, met nieuwe informatie over neergestorte militaire vliegtuigen. De route bestaat nu uit 19 herdenkingspalen, of crashpalen. Burgemeester Gebben heeft de route geopend op 30 april. Dit is gebeurd in een klein gezelschap, er was geen publiek aanwezig bij de opening in verband met de coronamaatregelen.

Nederlands